Barion Pixel
Mentális Egészség

7 Tipp, ami Segít Megőrizni Mentális Egészségünket

#Álljfelazegészségedért

Október 10-e a Mentális Egészség Világnapja, ami a szívünkhöz közel álló dolog az Állítható Asztal-nál.

A mentális egészségünk gondozása mindig fontos, azonban ebben az évben mindannyian furcsa, soha nem látott időkkel szembesültünk.

Amikor a munkád megköveteli, hogy egész nap a monitort nézd, legyél online és legyél aktív, lehetetlennek érezheted az “áramtalanítást” és egy kis szünetet a digitális világban. Amennyiben a munkád nem engedi a hosszabb fizikai pihenők beiktatását (pihentető jóga, séta a parkban), használj otthon is ergonomikus irodai felszereléseket: Elektromosan Állítható Asztal, Álláskönnyítő Szőnyeg, Speciális Monitor Tartót.

Indítsd a Napot 10 perc Meditálással

Legyél akár projekt menedzser, marketing szakember vagy egyéni vállalkozás tulajdonosa, megosztjuk a legjobb tippjeinket, ami segít megőrizni mentális egészségünket:

Tipp #1: Rendszeresen Ellenőrizd a Terhelésed
Tipp #2: Figyeld a Képernyő Nézésére Szánt Időt (és állíts be korlátokat!)
Tipp #3: Priorizáld az Öngondoskodást (találj időt a napi meditációra)
Tipp #4: Irányítsd a Közösségi Média Használatát
Tipp #5: Hallgass Podcastokat
Tipp #6: Fókuszálj Messzire, Pihentesd a Szemed (óránként 10 perc ajánlott)
Tipp #7: Kérj Bátran Segítséget Kollégáidtól, Amikor Szükséged Van Rá

Az Online Világ és a Mentális Egészség a COVID-19 ideje alatt

Párosítsuk össze a globális járványt az új munkamódszerekkel, gyermeknevelési és oktatási feladatokkal, a rengeteg napi szintű digitális hírrel, egyre növekvő igényeinkkel és az emiatt bekövetkező szorongásokkal. Az eredmény a legjobb esetben is lelkileg teljesen kimerítő hatású lesz.

Manapság tehát minden eddiginél fontosabb időt szánnunk mentális egészségünk megőrzésére és ellenálló képességünk növelésére a jövőre nézve.

2020-ban drasztikusan megnőtt a képernyő előtt eltöltött idő, mely kutatások szerint az Instagram Live nézőinek a száma megduplázódtak egy hét alatt, a Facebook és az Instagram pedig 40% -kal növelték a felhasználást.

Az Állítható Asztalnál sok időt töltünk azzal, hogy újragondoljuk az irodai munka bevált gyakorlatait, ezáltal ne érezzük elszigetelve magunkat otthoni munkakörnyezetben.

Figyeljünk az Öngondozásra és tartsunk szünetet
Figyeljünk az Öngondozásra és Tartsunk Szünetet

A kitűzött cél egyszerű: megalkotni egy támogató és odafigyelő közösséget az érzelmi kihívásokkal teli időszakban.

Vagyis függetlenül a beosztásodtól, ha olyan valaki vagy, aki szereti a közösségi médiát és a digitális térben dolgozol, elengedhetetlen, hogy időt szánj arra, hogy fenn tartsd a kapcsolatot távolról a kollégáiddal – a napi rutin munkába becsempészett random kollégákkal egy-egy virtuális közös kávézással – vagy munka utána barátaiddal, hogy mindenki megkapja a szükséges támogatást, ahol és amikor éppen tudjuk.

Íme néhány fizikai és mentális tünet és jel, amelyekre figyelned kell önmagadra és kollégáidra vonatkozóan is:

 • Szorongás és kedvetlenség
 • Rossz hangulat
 • Koncentrációs nehézségek
 • Kreativitás hiánya
 • Fáradtság és kimerültség
 • Fejfájás
 • Emésztőrendszeri rendellenességek
 • Magas vérnyomás
 • Alvási nehézségek
 • Fokozott érzékenység a megfázás és influenza tüneteire
 • Izomfeszültség és általános testi fájdalom

Akárhogyan is érzed most magad, jó ha tisztában vagy vele mik azok a jelek, amik arra figyelmeztetik a testet és az elmét, hogy lassítson.

Egy rohanó, kihívásokkal teli világban élünk, különösen, ha a digitális térben dolgozol, ezért szánj egy kis időt mindennap az öngondoskodásra és vigyázz az elméd és tested egészségére.