Barion Pixel
BeActive Elektromos Állítható Asztal

Hogyan maradjunk aktívak az elektromos asztal használatával

#BeActive

Az elektromos asztal használata növeli izamink aktivitását és csökkentik az irodai munkában való ülést. Növelik az izmaink és elménk aktivitását, ezáltal sokkal produktívabbak tudunk lenni a munkában. Azonban kutatások bizonyítják, hogy az elektromos asztallal rendelkezők kevesebb, mint fele használja a beállítási lehetőségeket. Az irodai kultura részeként fontos, hogy a HR-sek ösztönözzék a dolgozókat az állítható magasságú asztalok ülő/álló használatára és lássák el fontos tanácsokkal, melyek a mozgás előnyeit célozzák.

BeActive Elektromos Állítható Asztalok

#Álljfelazegészségedért

Aktivizáld az izmaidat és dolgozz állva

A biomechanika témájú disszertációjában Ying Gao laboratóriumi körülmények között vizsgálta az ülés és az állás biomechanikai és fiziológiai változókra gyakorolt ​​hatását. Két órás ülőmunkához képest az álló helyzet nagyobb lábizom aktivitást igényelt. Az állva töltött idő alatt az alany 9%-kal több energiát és zsírt fogyasztott ez idő alatt, ami jól bizonyítja, hogy az elektromos asztal növeli az izamaink aktivitását.

Az állítható magasságú munkaállomást használó alanyoknál 11%-kal több könnyű izom aktivitás és 15%-kal kevesebb passzív izom passzivitás volt, mint az ülő munkaállomáson dolgozóknak. A combizom passzivitása a vér triogliceridjeinek magasabb szintjével és alacsonyabb HDL-koleszterinszinttel jár.

Az állítható munkaállomáson dolgozók munkaképessége jobb volt, mint az ülő munkaállomáson dolgozóké. Így tehár bizonyított, hogy az elektromos asztal használata növeli izmaink aktivitását. A lábak és a vállak is jobb állapotban maradtak, az alanyok saját értékelése szerint.

Kutatási eredmény 6 hónapos elektromos asztal használatot vizsgálva

A felmérés alapján a tanulmány összehasonlította a hagyományos ülő munkaállomáson dolgozók és az állítható munkaállomáson dolgozók ülési idejét 6 hónap alatt. Ez utóbbi csoportban a munkaidőben történő ülés körülbelül 7%-kal csökkent.

Globális tanulmányok azt mutatják, hogy a teljes munkaidőben foglalkoztatott irodai dolgozók átlagosan napi 7,7 órát ülnek a munkahelyünkön. A hosszú ideig tartó ülés azonban káros az egészségre. Az „ülőbetegség” szerepet játszhat az elhízás, a mozgásszervi rendellenességek, a visszeresség, depresszió, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, egyes daganatos betegségek, vesebetegségek, szív- és érrendszeri problémák kialakulásában.

Egy átlagos munkanap alatt 12 órát ülünk, 7 órát alszunk és 5 órát tevékenykedünk aktívan.
Maradj aktív, figyelj a súlyodra és étkezz egészségesen!