Barion Pixel

#Álljfelazegészségedért

Az ergonomikus munkatereket úgy alakítják ki, hogy a dolgozók funkcionális igényeihez illeszkedjenek. Közös jellemzőjük, hogy rugalmasak, támogatást nyújtanak a dolgozóknak, emellett pedig fokozzák jó közérzetüket és hatékonyságukat.

Kutatások bizonyítják, hogy a kiegyensúlyozott tér biztosítása a legfontosabb ahhoz, hogy az iroda kialakítása a leghatékonyabb legyen.

Fontos a helyes testtartás ülő munkavégzés során is

Az elmúlt években megfigyelhető, hogy a fényesebb, nyitott koncepciós irodák tervezései kerültek előtérbe. Ez ösztönzi a véletlen szerű rögtönzött beszélgetéseket, brain stormingokat és a könnyebb együttműködést a kollégák között, amelyek mindegyike elősegíti a kreativitást és az innovációt. Az irodai munkaállomás típusának a fizikai aktivitásra és a stresszre gyakorolt hatásai igen jelentősek, így azok akik nyílt munkakörnyezetben dolgoznak aktívabbak és alacsonyabb érzékelt stresszt tapasztaltak a munkahelyen, mint a hagyományos “fülkékben” dolgozók.

Az irodai világítás is fontos szerepet játszik a termelékenységben, mivel a világítás tart minket éberen a munkaidő alatt. A természetes fény közérzetünkre is jó hatással van: szabályozza szervezetünk napi ritmusát, valamint a stresszcsökkentő hormonok felszabadulását.

Meggyőződésünk, hogy a dolgozó embereknek nyitott és egyéni térre van szükségük az együttműködés és a személyes termelékenység/produktivitás elősegítéséhez.

Az ergonomikus bútorokba való befektetéssel a legideálisabb munkafeltételek teremthetők meg. A dolgozók egyéni igényeihez illeszkedő bútorok fokozzák a motivációt és a termelékenységet, és kevesebb sérülés, valamint betegség miatti munkából való kiesést eredményeznek. Az ergonomikus kialakítás az egyének és a vállalat szempontjából egyaránt fontos előnyökkel jár!

Továbbá a munkahelyi akusztika is fontos része az ergonomikus kialakításnak. Mivel a zaj zavarja a koncentrációt, kommunikációt, a hatékony munkavégzést és a döntéshozatali képességünket is. Az úgynevezett akusztikus képernyők és zajvédő panelek jelentősen csökkenteni tudják a zajszintet, ezzel egyfajta akusztikus árnyékot nyújtanak a dolgozók számára, amivel egy csendes helyet tudunk kialakítani a zajos térben. A bútorok is gyakran zavaróak lehetnek a zajkeltés tekintetében, ezért érdemes könnyebb és halkan mozdítható eszközöket, bútor típusokat választani.

Norbutas zajszigetelő falpanel rendszer

Azok, akik hajlandóak befektetni ergonomikus megoldásokba, azt fogják tapasztalni, hogy a dolgozók közérzete és elhivatottsága javul, a betegszabadságok aránya pedig csökken. Az ergonomikus megoldásokba való befektetés jövedelmező lépés, mert garantálja az egyének és a vállalat folyamatos sikerét. Munkahely váltásnál valószínűleg egyre nagyobb szerepet fognak játszani az ergonómiai tényezők a munkavállalók körében. Így amikor több munkáltató közül kell választani, az is fontos szempont lesz, hogy melyik munkahelyi környezet illeszkedik jobban saját igényeikhez. 

Ha a dolgozók vidám, egészséges környezetben tudják elvégezni napi munkájukat, a vállalat is sok új ötlethez és innovációs előnyhöz juthat a dolgozók által. Az elégedett, munkájukat szerető dolgozók energiája és elhivatottsága pedig jelentősen serkenti a vállalat fejlődését.

Összességében elmondható, hogy a jó közérzet fokozza a munkával való megelégedettség érzését, mivel életünk nagy részét munkával töltjük, így ha nem lelünk benne örömet feszültté és boldogtalanná válunk. Ennek azonban az ellenkezője is igaz – ha élvezzük a munkánkat, sok energiát nyerhetünk a munkatársakkal való találkozásból, együttműködésekből. Annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat, fontos, hogy tisztában legyünk a jó közérzet fontosságával és azok alappilléreivel, melyek megléte alapvető fontosságú válik majd a jövő munkahelyein.

BeActive állítható asztalok és kiegészítőink kipróbálhatóak üzleteinkben, de ingyenesen kihelyezzük az irodádba is! Keress minket elérhetőségeinket, vagy látogass el hozzánk a 1082 Budapest, Baross utca 114-116. szám alatti bemutatótermünkbe, és próbáld ki termékeinket működés közben.

Tekintsd meg BeActive elektromosan állítható asztalainkat.

Tekintsd meg Álláskönnyítő szőnyegeinket.

Tekintsd meg Ergonómikus álló székeinket.