Barion Pixel
Az ülés káros hatásai

Te is sokat ülsz a munkában és tapasztalod már az ülés káros hatásait?

Az ülés evolúciója a történelemben

Mi, emberek úgy vagyunk megalkotva, hogy amikor nem alszunk, mozognunk kellene. A központi idegrendszerünk arra a feladatra fejlődött ki, hogy érzékelje a körülöttünk kialakuló változásokat és mozgasson minket környezetünkben.

Az evolúció kezdetén a Homo sapiens mintegy 200 ezer éve mozgásban töltötte az ideje legnagyobb részét. Ha enni akart, vadásznia kellett, vagy ki kellett ásnia az élelmet a földből. Ha el akart menni valahova, gyalog kellett megtennie a távolságokat.

A testünk mozgásra épült, és fordítva: a mozgás tartja fenn szervezetünk egészségét.
Olyan szimbiotikus kapcsolat ez, amely lehetővé tette fajunk túlélését. A szék megjelenésével kialakultak az ülés káros hatásai.

BeActive – Maradj mozgásban egésznap!

Az átlagos irodai ülőmunkát végző dolgozóknak több mozgásszervi sérülése van, mint akármelyik munkásnak az ipari szektorban.

Az ülés az új dohányzás – ideje leszokni!

Az ülés az új dohányzás

Néhány szakértő szerint az ülés még a dohányzásnál is ártalmasabb. Egy 2008-as ausztrál tanulmány eredményei szerint 25 éves kor után minden televíziózással töltött óra 21,8 perccel rövidíti meg a tévénéző várható élettartamát. Ezzel szemben egy cigaretta elszívása 11 perccel csökkenti a várható élettartamot.
Dr. Levine azt állítja, hogy minden egyes ülve töltött óra 2 órával rövidíti meg az életünket.

További részleteket itt olvashattok a pontos kutatással kapcsolatban

Az elmúlt 20 évben orvosok és kutatók tanulmányozták a túl sok ülés halálos következményeit. A rengeteg bizonyíték miatt, mely számos negatív egészségügyi hatással kapcsolja össze az ülő életmódot, a közelmúltban a médiában is elkezdték egészségügyi problémaként emlegetni a kérdést.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ma a fizikai inaktivitást – túl sok ücsörgés – a negyedik legjelentősebb megelőzhető halálokként tartja számon világszerte. A becslések szerint évente mintegy 3,2 millió életet követel.

Állj fel az egészségedért!

Ne legyünk asztalhoz kötve, változtassunk az évtizedes rossz szokásokon és tudatos döntésként tegyünk az egészségünkért!

Tegyél az egészségedért és gyere el Baross utcai szaküzletünkbe és próbáld ki BeActive Állítható Asztalainkat.