Barion Pixel
Állítható munkaállomás

Mire ügyeljünk, hogy elkerüljük az ülőmunka okozta betegségeket

Az ülőmunka egy teljesen új világ az emberek számára, amire az evolúció nem készített fel minket. Mindössze 200 évvel ezelőtt a legtöbb szakma valamilyen fizikai tevékenységet és folyamatos mozgást jelentett. Egészségünk megőrzésének érdekében az ergonómia munkahelyünkön létfontosságú elemmé vált.

A számítógép előtt végzett munka természetellenes testhelyzetet rótt ránk. Annak ellenére, hogy számos iránymutatás van arról, hogyan kell az állítható munkaállomásokat az ülő életmód negatív hatásainak minimalizálására alkalmazni, az emberek többsége nem tartja be azokat.

Beactive Állítható Asztal

#Álljfelazegészségedért

Az izom- és csontrendszeri problémák, amelyek közvetlenül a rossz pozíciók használatából erednek, a számítógépet használó emberek 35% -át érintik. A rossz helyzetben való ülés számos fájdalomhoz vezethet a test különböző részein, a nyaktól a térden át egészen a bokáig; koncentrációs problémákhoz is vezethetnek, vagy akár frusztrációt is eredményezhetnek.

Az ergonómia megalapozza az optimális munkakörnyezet megteremtését, hogy azt a lehető legnagyobb mértékben az emberek fizikai és szellemi képességeihez igazítsa, és minimálisra csökkentse az egészségre gyakorolt hatását. Az ergonómia célja, hogy ne csak biztonságos és egészséges munkahelyet biztosítson, hanem kényelmes is legyen.

Egészséges iroda

Manapság sok szakma megköveteli az emberektől, hogy irodákban dolgozzanak, asztaloknál üljenek a számítógépek előtt. Ebből a szempontból az ergonómiának fontos feladata van. A képernyő, amelyet naponta nézünk, a számítógépes egér a kéz alatt, a szék amin ülünk és mindenekelőtt az asztal, amin hosszú órákat töltünk. Környezetünk minden elemét úgy kell megtervezni és kialakítani, hogy az egyén egyedi fizikai jellemzőihez és igényeihez alkalmazkodjon.

#BeActive

Az irodai ergonómia különösen vonatkozik az emberi test és elme egyedi paramétereire. Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy csökkentsük a hosszú órákon át az asztalnál ülés terheit, és biztosítsuk, hogy a 8 órás munkanap kreatív és hatékony legyen.

Egészséges munkahely otthon

Az információs társadalom kialakulása, amely a technológia fejlődésének tulajdonítható, egyre több ember számára lehetővé teszi, hogy a hagyományos munkahelyi környezetből kilépve, képesek legyenek elvégezni különböző feladatokat.
A távmunka mára a legjobb alternatívává vált a kisgyerekes anyák, a fogyatékkal élők, valamint azok számára, akik nehezen tudnak ingázva dolgozni. Az otthon kialakított munkahelyeknek is funkcionálisnak kell lennie, ami alkalmazkodik az egyén igényeihez. Ezért a hátfájás vagy a látásromlás megelőzése érdekében megfelelő székre, világításra és elsősorban állítható asztalra van szüksége, amelynél a mindennap eltöltött számos órát aktívan és ergonómikusan tölthetjük.

Kutatások szerint az egyén legtermészetesebb testhelyzete az a helyzet, amelyben a gerinc és a combcsont körülbelül 135 fok körüli szöget zár be.
Ilyen pozíciót foglalnak el a nulla gravitációjú űrhajósok, valamint a vízbe merült személyek. Az ergonómia elveinek alkalmazásával vagy olyan modern ülő/álló munkaállomásokba való befektetéssel, amelyek lehetővé teszik a dinamikus munkavégzést, megelőzhetjük az irodai munka okozta betegségek kialakulását. Ez pedig nemcsak a kényelmet növeli, hanem a hatékonyságot is.