Barion Pixel

Képezd velünk együtt az elméd és a tested.

Ergonómiával foglalkozó interaktív előadásaink részletesen bemutatják, hogy milyen fontos, hogy a vállalkozásunkban a munkaállomások megfelelő módon legyenek kialakítva.

Tedd sikeressé vállalkozásodat velünk

Garantáljuk, hogy az előadásokon elhangzottak alapján munkatársaid sokkal jobb közérzetnek fognak örvendni, javulni fog a produktivitásuk és elkötelezettebbé válnak a munkáltató felé.

Interaktív előadások

Az előadásokban minden kollégád aktívan részt fog venni, azonnal el tudják sajátítani a bemutatott praktikákat és érdekes tapasztalatokat gyűjtenek, amit hosszú távon tudnak kamatoztatni.

Egyetemi előadónk motiváltsága példaértékű

Bodó Dávid, Testnevelő-Edző BSc és MSc diplomával rendelkezik, mottója: “Mozogj jól, legyél erős, állóképes és élvezd az életet!”

Vedd kezedbe az irányítást és változtass

Szervezetünk nem napi 8-10 órás ülésre vagy állásra lett tervezve, hanem dinamikus mozgásra. Ezért elengedhetetlenül fontos, hogy jobban megismerjük testünk működését és még időben elkerüljük a mozgásszervi megbetegedéseket.

Kellemes volt a környezet, családias a légkör, színvonalas volt az előadás! Még egyszer köszönöm:)) Negatívumot nem tudok megemlíteni!
Szűcs Erika
Oppenheim Ügyvédi Iroda
Csak pozitívan tudom értékelni az ErgoDay rendezvényt. Sok hasznos információval gazdagodtam az ülőmunka egészségmegőrzési intézkedések fejlődésének kialakítását illetően.
Bodor Judit
Sylform
Nagyon tetszett az előadás, a bemutatott termékek pedig nagyon szuperek.
Kecskés Ildikó
Thuasne

BeActive ErgoTraining előadás sorozat tartalma

A helyszín bejárás során azokat a helyi sajátosságokat vesszük sorra, melyek az ergonómiai irányelvek mentén meghatározzák a munkakörnyezet egészséges munkavégzéssel kapcsolatos lehetőségeit, erősségeit és hiányosságait. Az Ergonómiai Felmérés célja egyrészt a munkaadó számára történő hiteles visszajelzés az ergonómiai paramétereket illetően, melyek mentén érdemes az esetleges jövőbeli munkakörnyezet átalakításokat tervezni. Másrészt a megfigyelések nyomán interaktív előadásaink és a gyakorlati foglalkozás hangsúlyos pontjait az adott helyszín esetében releváns pontokhoz igazítjuk, így „személyre szabott” terméket biztosítunk.

“Egészségfejlesztési akadálymentesítés” Az előadás során a monitor előtt végzett munka ergonómiai törvényszerűségeit, azok rizikófaktorait és az egészségfejlesztéssel és egészségmegőrzéssel kapcsolatos tudományos álláspontot mutatjuk be, mindezt érthető és befogadható módon. A résztvevők jártasságot szereznek a különféle íróasztal, monitor, billentyűzet, egér, telefon stb., optimális pozícionálásában, mely nagymértékben csökkenti a mozgásszervi panaszok kialakulásának esélyét. Nagy hangsúlyt fektetünk: a megfelelő szék-asztal-számítógép-tartozékok pozicionálására; a helyes ülés; – és az álló íróasztal használatának oktatására. Célunk, hogy a bemutatót követően a munkavállaló önállóan is képes legyen a tanultakat alkalmazni saját munkakörnyezetében.

Az előadás témája az irodai munkavégzéssel kapcsolatos mozgásszervi megbetegedések (work-related musculoskeletal disorders – WMSDs) kialakulásának folyamata, és a hosszú távú prevenció lehetőségei köré épül. Sorra vesszük a monitor előtti munkavégzés hatásmechanizmusait, melyek a fundamentális mozgásminták diszfunkcióit okozzák és értelmezzük azt a folyamatot, melyek a későbbi mozgásszervi tünetek kialakulásáért felelősek. Ezt követően értelmezzük a mozgásminták korrekciós lehetőségeit, azok működési elvét és a gyakorlati foglalkozás során oktatott program elméleti hátterét, mely nagymértékben segíti a hosszú távú eredményes egészségfejlesztést.

Tematikusan végig haladunk a különböző testtájakra alkalmazható mobilizációs, fascia lazító technikákon, melyek a monitor előtti munkavégzéssel kapcsolatos mozgásszervi panaszokra nyújtanak megoldást. Nagy hangsúlyt fektetünk: – Állkapocs feszülés és fejfájás, – Nyaki feszültség és fejfájás, – Váll ízületi fájdalom, – Csukló ízületi szindróma, – Derékfájdalom és gerincpanaszok, – Alsó végtag ízületi fájdalmak enyhítésére, megszűntetésére és megelőzésére. Olyan módszereket mutatunk be, melyek könnyen elsajátíthatóak, rövid idő alatt elvégezhetőek akár az íróasztal mellett is, és speciálisan az adott terület kezelésére alkalmasak. Mivel a résztvevők már a foglalkozás során kipróbálják a gyakorlatokat, azonnali visszacsatolást kapnak azok eredményességét illetően. A résztvevők a programon saját masszázslabdát kapnak ajándékba, mellyel a tanult technikák később elvégezhetőek otthon és az irodában is.

Kerülj velünk kapcsolatba!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet keress fel bennünket, hogy személyre szabott árajánlatot adhassunk a BeActive ErgoTraining szolgáltatásunkra.