Barion Pixel
BeActive Elektromosan Állítható Asztal

Otthoni munka, akkor az állítható asztal “must have”

“Sitting is the new cancer!”


Őszinte vélemény egy vásárlónk tollából


Az állíthatóasztal egy “must have”, vagy “instant get” azoknak, akik otthonról dolgoznak. Sokan vagyunk így.  Otthoni munka másképp.


A héten “ünnepeltem” az egy éves évfordulóját, hogy otthonról kezdtem dolgozni a COVID-19 miatt. Ellőtte viszonylag sokat utaztam, és az irodai szabad munkarend segített, hogy kevesebbet üljek. Pont a tavalyi év elején hoztak egy pár shared desk-et ami állítható volt. Akkor furcsának tűnt, és sosem próbáltam hosszabb ideig dolgozni rajtuk. Valahogy az volt az érzésem, hogy biztosan fárasztó. Ezt a nézetet változtatta meg, mint egy félévnyi otthon töltött munka, amikor is jobb híján, az étkezőasztal lett az ideiglenes munkaállomás. Azonban hiába hoztam haza a megfelelő széket egy pár hónap után hát és vállfájdalom alakult ki.

Kellj fel és állj!


“Csinálj ma valami olyat, amit a jövőbeli önmagad megköszön majd!”


Végül sikerült megtalálni a tökéletes választást


Némi utána olvasást követően tudtam meg, hogy szemléletváltás kell, nem (csak) a szék ergonomiája a lényeg, hanem maga az ülő életmód a probléma.  Ekkor döntöttem el, hogy hosszabb távú befektetésként szükségem lesz egy emelhető asztalra. Otthoni munka, akkor az állítható asztal “must have”. Ugyanebben az időszakban komplett felújítást végeztünk a lakásban, de volt egy apró bökkenő. Nem terveztünk íróasztalt, és a bútorok nagytöbbségét már megvettük még a vírus kitörése előtt. Ez speciális – kis méretű asztalt igényelt, amit a legtöbb gyártó/ forgalmazó / nagy bútorlánc nem tudott biztosítani.

Otthoni ergonomia BeActive állítható asztallal


Ezzel el is jutottunk Laciékhoz és az allithatoasztal.hu-hoz, ahol készséggel adtak tanácsot, hogy milyen asztal típust érdemes választani az otthoni munkához. Sőt, teljesen egyedi, közös tervezésbe is beleugrottak (vezeték nélküli töltő integrációja). Az egyedi tervezés kicsit lassította a folyamatot, de a kész eredmény megérte a várakozást. Egy szép, letisztult, egyszerű, mégis végtelenül praktikus asztalt vásároltam, ami illeszkedik a felújított lakás stílusához és a helyhiány adottságaihoz.


Az állva töltött munkaidő teljesen természetessé vált


Mikor beszerelték az asztalt, azzal búcsúztak tőlem, hogy aztán nehogy egész nap álljak, csak fokozatosan! Furcsán néztem rájuk, de most már értem. A munkaidőm közel felét állva töltöm, váltogatok egyik meeting és másik meeting között. Észre sem veszem, ha eltelik egy- másfél óra állva dolgozással, annyira természetes. A hátfájdalmam két hónap használat alatt megszűnt és sokkal energikusabb tudok lenni. Mivel munkámból adódóan sokat prezentálok, ilyenkor is sokkal praktikusabb, ha állhatok. 


Tim Cook (Apple) is mondta pár éve:

“Sitting is the new cancer!”


Remélem sikerül inspirálni pár hasonló helyzetben lévő embert, mert ahogy Tim Cook is mondta pár éve: “Sitting is the new cancer!” Egyetértek, hogy az ülőmunka rendkívül sok egészségügyi kockázattal jár.
Ha nem is ennyire radikális, de a minden napok apró fájdalmai elkerülhetőek, és jobb életminőséget hoz a megfelelő “irodai” felszerelés, akár az otthoni munka során is!