Barion Pixel
Sétálópadok és Állítható Asztalok a Starschema-ban

Testmozgás az irodában akár munka közben

Mint egy korábbi cikkben már olvashattatok a sétálópad otthoni létjogosultságáról, azaz mennyire van pozitív hatása aktivitásunkra az otthon végzett munkakörnyezetben. Miért is ne lehetne ez lehetőség akár a munkahelyi irodában is?

Sétálópad és Állítható Asztal a Starschema irodában

A tredmill egyre népszerűbbé kezd itthon válni, amivel a telefonos, de akár az élő megbeszélések alatt is lehet egy kis testmozgást végezni. Az abszolút nem megerőltető lassabb séta keretében sokkal tovább fent tudjuk tartani a koncentrációnkat és proaktívabbá válhatunk.

Sokan szeretnek egyébként is mozogni telefonos kommunikáció alatt, hasonlóan lehet erre is tekinteni, és így még a laptopunkra is ráláthatunk miközben sétálunk.

Innováció az irodádban

Egyik kedves partnerünktől kaptunk fényképes visszajelzést, miszerint ők is kialakítottak egy ilyen aktív helységet irodájukban a dolgozók számára. A speciális irodát BeActive állítható magasságú asztalokkal és sétálópadokkal együtt rendezték be, ahol a kollégák egyedül de akár együtt is kollaborálhatnak mozgás közben.

Sétálópadok és Állítható Asztalok a Starschema-ban
Sétálópadok és Állítható Asztalok a Starschema irodában.

Számos előnyeit sorolhatjuk fel, ha belevezetjük a mozgást az irodai munkavégzésbe.

A séta közbeni mozgás és a friss levegő beáramlása serkentheti az agy működését, növelheti a kreativitást és a gondolkodási frissességet.

Egyes kutatások szerint a mozgás közbeni munkavégzés segíthet új ötletek generálásában és a problémamegoldó készség fejlesztésében. A tredmill használata lehetőséget ad a munkavállalóknak arra, hogy rövid pihenőidőkben ellépjenek a munkaasztaltól és kikapcsolódjanak.

Számos előny mindössze kis mozgással

A séta és mozgás segíthet csökkenteni a stresszt és javítja a hangulatot. A sétálópad használata elősegítheti az anyagcsere fokozását, ami hozzájárulhat az egészséges testsúly fenntartásához vagy eléréséhez. Az enyhe testmozgás fogyasztja a kalóriákat és segíthet megelőzni az elhízást. A rendszeres séta és enyhe testmozgás javítja a keringési rendszer egészségét, csökkentheti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát és segíthet a vérnyomás szabályozásában.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a sétálópad használata nem helyettesíti a rendszeres testmozgást és az egészséges életmódot. A sétálópad csak egy eszköz, amely segíthet a mozgás növelésében és az ülési idő csökkentésében.

Dolgozz te is egészségesen és #Álljfelazegészségedért!